Davlat maktabgacha ta’lim tashkilotlarida tarbiyalanuvchilarni sog‘lom ovqatlantirishni tashkil etish ishlarini yanada takomillashtirish, belgilangan sanitariya qoidalari, normalari va gigiyena normativlariga muvofiq holda ovqatlantirishni tashkil etish orqali bolalarning sog‘lom va barkamol o‘sishini ta’minlash, sog‘lom ovqatlantirishning zamonaviy usullarini joriy etgan holda ta’lim-tarbiya sifati va samaradorligini oshirish uchun keng imkoniyatlar yaratish maqsadida, joriy yilning 17-19 may kunlari Maktabgacha ta’lim agentligi studiyasida respublikamizdagi davlat maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ovqatlantirishga mas’ul bo‘lgan viloyat, tuman (shahar) shoʻba mudirlari hamda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida faoliyat olib boruvchi 9 mingga yaqin xamshira va oshpazlar, omborxona mudirlariga malakali texnologlar tomonidan interaktiv usullardan foydalangan holda ochiq muloqot, savol-javob shaklida seminar-treninglar tashkil etildi.
Seminar-treningda “O‘zbekiston Respublikasi maktabgacha ta’lim tashkilotlarida tarbiyalanayotgan bolalarni xavfsiz va sifatli ovqatlanishini tashkil etilishiga oid gigiyenik talablar” 0016-21-son SanQvaM hamda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ovqatlantirishni tashkil etish uchun “Aqlvoy-oshpaz” bolalar taomlari kitobining yuritilishi va yagona mavsumiy taomnoma asosida ovqat tayyorlash texnologiyasi bo‘yicha tushuncha va tavsiyalar berildi.